Intro til Scribo

Start med at oprette og navngive et projekt. Så kan du altid gå ud af det, tage det frem igen og arbejde videre på det senere. Du kan også gemme det som en wordfil med svar på de spørgsmål der beder dig om at skrive tekstbidder til et udkast til indledning.

  • Hvis du skal i gang med en opgave/et projekt: svar på programmets spørgsmål uden at bruge meget lang tid på de enkelte spørgsmål. Det du skriver, er udkast til indledningen på opgaven, men du kan altid arbejde mere på de enkelte dele af teksten, revidere, redigere og finpudse, evt. efter mere informationsindsamling.
  • Har du skrevet noget af det som programmet spørger om? Fx en problemformulering, en metodebeskrivelse eller andet? Så kan du kopiere tekst ind i programmet.
  • Er der spørgsmål du ikke kan besvare i dag, så hop hurtigt videre til næste spørgsmål, og betragt det som en påmindelse om at overveje om spørgsmålet er relevant for dig senere.
  • Skriver du i en gruppe? Så er det en rigtig god forberedelse til koordinering i gruppen at alle har arbejdet individuelt med Scribo først.

Husk: Tomme felter er bare en påmindelse om hvad du måske skal undersøge mere, måske med en vejleder, medstuderende, informationsspecialisten på dit studiebibliotek, eller gennem litteratur og andre ressourcer. 

Fordi din opgaves problemformulering, styrepinde og informationssøgning hænger uløseligt sammen, er Scribo især tilrettelagt som et problemformulerings- og litteratursøgningsværktøj. Du finder derfor hjælp til informationssøgningen i tilknytning til spørgeguidens første spørgsmål, der handler om din problemformulering.

Det er også en god ide at drøfte dit udkast til problemformulering og din litteratursøgningsstrategi med din vejleder og spørge ham eller hende til råds hvis du er i tvivl om noget i din opgave eller om Scribos definitioner. Du kan bruge programmet i opgavens designfase, og til senere at tjekke af om du har forholdt dig til de vigtigste elementer i opgaven: din egen undersøgelse og dit litteraturgrundlag.

Klik rundt, og svar på det der giver mening i forhold til din undersøgelse, din opgave eller projekt.

God skrivelyst!